Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

ФЕД

СВЕТСКИ ПАЗАР: Доларот ја достигна својата најголема вредност во последните 20 години!

Вредноста на доларот порасна на светскиот пазар откако американската централна банка (ФЕД) ги зголеми каматните стапки за 0,50 процентни поени и најави дополнително заострување на монетарната политика за да се ограничи прекумерната