Активен Таг

Франџија

УСВОЕН КОНТРАВЕРЗНИОТ ПЛАН – Францускиот Сенат го усвои предлогот за реформа на пензискиот…

Горниот дом на францускиот Парламент го усвои контроверзниот план за реформа на пензискиот систем, предложен од францускиот претседател Емануел Макрон. Предлогот беше усвоен во францускиот Сенат со 195 гласа „за“, додека 112 сенатори беа