Администрацијата која живее надвор од Скопје бара да им бидат вратени патните трошоци

0

Административните службеници кои живеат надвор од Скопје, кои треба да патуваат во главниот град, преку барање до Собранието и до Владата, бараат да им се признаат патните трошоци.

Во своето соопштение за ова барање, тие пишуваат дека се чувствуваат дискриминирани поради високите трошоци, каде што значителен дел од нивната плата се троши на патни трошоци и додаваат дека покрај патните трошоци се обврзани да платат и такса .

„Ние како административни службеници кои живееме надвор од Скопје ги демантираме овие секојдневни проблеми со кои се соочуваме, за да придонесеме за побрз развој на нашата држава и побрзо вклучување во европското семејство. Имајќи го предвид времето кое го поминуваме на пат наместо да го поминуваме со нашите најблиски, како и секојдневниот ризик што го преземаме со патување од 100 до 200 километри секој ден, што е прифатена жртва за работа и придонес за поефикасно функционирање на институциите. . “, се вели во соопштението.

Покрај барањето, тие ги испратија и собраните потписи со кои се бара признавање на патните трошоци.