АД ЕСМ произведе 19.180 мегават часови електрична енергија

 Произведени се 19.180 мегават часови електрична енергија во текот на вчерашниот ден. Домаќинствата и дополнителните снабдувања се целосно задоволени со електрична енергија од капацитетите на ЕСМ, информираат денеска од Владата.

– АД ЕСМ произведе 19.180 мегават часови електрична енергија. Со тоа, целосно со сопствена произведена енергија, ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, како и оние за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални држави субјекти. Во термоелектраните произведени се 11.915, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци, 7.265 мегават часови, се потенцира во соопштението.