АКО НЕ МЕ САКА СРБИЈА, НЕКОЈ МЕ САКА! Оваа земја ја покани Карлеуша да ја претставува на Евровизија? “Јас го имам нивниот пасош!”

Јелена Карлеуша откри малку познат детал за тоа кој и се јавил на Евровизија. Песната беше готова!

Пејачката Јелена Карлеуша секоја година пред Евровизија дава свое мислење за изведувачите кои се пријавуваат за домашниот натпревар , а пред извесно време се најде во центарот на вниманието поради изјавата на Саша Поповиќ дека би била идеална претставничка.

Наводно преговарала со Јавниот сервис пред 6 години, а сега пејачката вели “ако Србија не ја сака, може да пее за Словенија”, која пред три години и испратила покана: “Имам и словенечки пасош покрај српскиот. И јас имам нивно државјанство па можам и Словенија да ја претставувам на Евровизија. Баба ми по мајка беше Словенка затоа имам нивни пасош. Добив покана од словенечките организатори да ги претставувам на Евровизија. Пабло Витар дури требаше да се појави на сцената со мене како што рече специјалната гостинка Јелена, пренесува Информер и продолжи:

“Имаше некои технички проблеми и решив да ја повлечам песната. Постапив мудро затоа што таа година изби пандемијата на коронавирус и сè запре”.

Јелена со години е на мислење дека ќе ја претставува Србија на Евровизија само доколку РТС ја избере директно, без фестивал, и ја испрати на овој музички натпревар.

А врапчињата на гранката знаат, Јавниот сервис треба да ми се јави затоа што не ме интересира да се натпреварувам со никого во оваа земја. Особено не со некои аматери или луѓе кои не постигнале успех ниту кај нас, а камоли во светот. Странските медиуми постојано прашуваат за Евровизија, а јас се преправам дека јас сум таа што нема да оди. Тимот од РТС попрво ќе потроши огромни пари и ќе испрати на натпреварот некој кој не е познат во неговиот влез освен мене или некоја друга вистинска ѕвезда. Кој знае, можеби во иднина ќе направам нешто за Словенија и ќе ја претставувам на Евровизија. Ако не ме сакаат во Србија, има некој што ќе ме сака!”