Американскиот амбасадор во Косово одби да одговори на прашања

Амбасадорот на Соединетите Американски Држави во таканареченото Косово Џефри Ховениер одби да одговори на новинарски прашања за последните настани на Косово.

Ова се случи по отворањето на меѓународната конференција за сајбер безбедност во Приштина.

„Не. Имам многу работи да кажам следната недела“, нагласи Ховенје.

Тој рече дека САД се посветени на поддршката на таканареченото Косово да го искористи својот најважен ресурс, младите и нивната експертиза во кибернетиката.

Амбасадата на САД во Приштина потврди дека на 31 јануари во таа амбасада ќе се одржи состанок на кој се очекува „да се разговара за Заедницата на српски општини со српско мнозинство“.