Баба Ванѓа предвидела разорно невреме за оваа година! Дали тоа ќе се случи!? Доаѓа катастрофа, страшните предвидувања допрва следуваат

Баба Ванѓа направи серија предвидувања пред да умре во 1996 година, кои се протегаат до 5079 година и едно од нив штотуку се оствари, а претстојат уште многу застрашувачки предвидувања.

Едно од бизарните предвидувања на покојната бугарска пророчица штотуку се оствари.

Ако им се верува на нејзините предвидувања за следната година, тогаш ќе видиме сè, од убиството на Владимир Путин до сајбер напади, па дури и економски кризи и застрашувачки временски настани.

„Едно од пророштвата на Баба Ванѓа беше дека оваа година може да дојде до катастрофа поради соларните бури …што и се случи токму тоа. 

Физичарката Тамита Сков ги предупреди луѓето за сончевиот настан пред да се случи пред два дена (1 декември). 

,,Бурата се очекува да ја погоди Земјата до пладне на 1 декември. Доколку магнетното поле е правилно насочено, очекувајте поларна светлина да достигне длабоко во средните географски широчини. Веројатни се проблеми со радиото прием и GPS приемот, особено на ноќната страна на Земјата” напиша таа д-р Сков на Х, пренесува Дејли Стар.

Таа продолжи: „Комбинирано со двете претходни бури кои веќе се појавија, тоа значи дека сме пред удар од 1, 2, 3. Ако магнетното поле е правилно насочено, очекувајте #аурора да достигне длабоко во средните географски широчини. Веројатни се проблеми со радио прием и GPS прием, особено на ноќната страна на Земјата. Можни се услови на G3+ со оваа серија бури.“

За среќа, катастрофата што ја предвиде Ванѓа не се оствари, наместо тоа, сончевата бура создаде неверојатно убави сцени на небото, додека луѓето ги споделуваа сликите што успеаја да ги снимат на социјалните мрежи.