Баба од Србија решила да ги посети децата во Америка: Само се прекрстила и се качила во авионот

Многумина се воодушевија кога го погледнаа видеото во кое една баба од селото во 80-тите првпат патува со авион во некоја далечна земја, во Америка, за да си ги види децата.

На видеото можете да ја видите како оди кон авионот стои на пистата, ја снима, најверојатно некој од нејзините роднини, а таа старомодно облечена крева рака и се крсти пред да влезе во авионот. .

Видеото најмногу ги расплака нашите, кои живеат и работат расфрлани по светот, а кои ги потсетија на старите и самохрани родители дома, во Србија.

„Кога љубовта и копнежот ќе го победат стравот“, се вели во видеото.