Бајден: Претседателската функција значи повеќе да се спроведуваат отколку да се издаваат наредби

0

 Американскиот претседател Џо Бајден изјави дека на функцијата многу повеќе извршува отколку што издава наредби.

– Инаку, кога станав претседател мислев дека ќе давам наредби, но всушност повеќе извршувам отколку што издавам наредби, рече Бајден во Белата куќа за време на
настан со деца под наслов „Доведете дете на работа“.

Пред малите Американци Бајден зборуваше за својата политика здравството, потоа за изградбата на инфраструктурата, војната во Украина и други теми за
„возрасни“. Впечатливо беше што Бајден одговори на повеќе прашања отколку во
во средата, кога новинарите разговараа со претседателот на прес-конференција по разговорите со јужнокорејскиот лидер.

„Слушнав дека треба да одите во Овалната соба, рече една од присутните девојчиња на
крајот на настанот. Бајден се согласи, истакнувајќи дека ако не се врати на функцијата, „со него ќе се занимава Тајната служба“, што значи би бил во „неволја“.