Белорусија протера тројца полски дипломати

Белорусија протера тројца полски дипломати, изјави портпаролот на полското Министерство за надворешни работи.

Тој посочи дека станува збор за двајца конзули во градот Гродно и посредникот на полската погранична служба во Минск, кои до задутре мора да ја напуштат земјата.