Биткоинот падна за 6,44 отсто на 60.787 евра, итриумот за 7,11 отсто на 3.072 евра

Биткоинот падна за 6,44 отсто на 60.787,30 евра денеска во 15:15 часот на најголемата светска берза за криптовалути Binance.

Вкупниот обем на тргување со Биткоин во последните 24 часа изнесува 28,28 милијарди евра, што е значително помалку од просечните бројки од минатата недела.

Индексот на страв и алчност (Fear and Greed Index) поврзан со биткоинот денес е на ниво од 79 во категоријата „екстремна алчност“, што значи дека инвеститорите сè уште се многу оптимисти за понатамошниот раст на биткоинот.

Вредноста на итриумот (ETH) падна за 7,11 отсто на 3.072,45 евра, а вредноста на бинанс монетата (BNB) за 5,81 отсто на 513,79 евра.

Солана (SOL) падна за 9,27 отсто, Лавина (АВАКС) 11,02 отсто, Шиба Ину (SHIB) 9,34 отсто, Рипл (ХРП) 4,45 отсто.

Денеска најмногу се тргува со биткоин и итриум.

Криптовалутите BNX, VIB и GHST моментално бележат најголем раст денес.