Боки 13 бара итна средба со обвинителот Ислам Абази, ќе достави „бомби“ до високите структури

0

Тимот на адвокатите на Бојан Јовановски – Боки 13, информира дека тој повел постапка пред јавен обвинител – Ислам Абази, раководител на Обвинителството за гонење организиран криминал, информира Журнал.

Бојан Јовановски на 16 февруари во писмена форма побара што поскоро да се сретне со Ислам Абази, во присуство на неговата одбрана, адвокатите Владимир Туфегџиќ и Сашо Дуковски, бидејќи истакна дека има верба во обвинителската јавност. Бојан Јовановски во допис до јавниот обвинител во евиденцијата истакна кривични пријави кои се поврзани со лица поврзани со корупција, криминални дејствија и казниви од највисоките државни структури од политичката сфера, судството, бизнис елитата и други лица. кои беа заедно во акција.

„Ја информираме јавноста дека започнува сериозен и чувствителен процес, особено што Бојан Јвоанвоски при доставувањето на кривичните објави до записникот ќе ги достави доказите во објавата, додека доказите што ги поседува се во форма на снимени разговори. транскрипти, пораки, фотографии и видеа (бомби), како што е наведено во барањето до јавниот обвинител на Бојан Јовановски“, се наведува во соопштението.

Адвокатите на Боки 13 информираат дека нема да се дистрибуираат информации за започнатиот процес и ја повикуваат јавноста внимателно да го следи процесот, поради статусот и состојбата на подносителот Бојан Јовановски.

Апелираат дека по започнувањето на овој процес ќе биде изложен на интензивна тортура, притисоци и закани, а оттука повикуваат на разбирање и поддршка од пошироката јавност./Журнал.мк