Борисов: Гледам обиди за враќање на Македонија под руско влијание

 Се додека не ги најдат виновниците и не ги изведат пред лицето на правдата, ние ќе инсистираме на ова, вели првиот човек на ГЕРБ, Бојко Борисов и порача дека нападот врз Христијан Пендиков ги поткопува големите напори на Бугарија да влезе во Македонија и Албанија во Европската Унија.

Mеѓутоа, овде гледам обид да се врати Северна Македонија под руско влијание, намерно и тоа се прави многу активно. Во никој случај не треба да бидат измамени. Најдоброто за Бугарија е што Северна Македонија и Албанија се во Европската Унија и НАТО, додаде Борисов.