Борисов: Северна Македонија не треба да потпадне под руско влијание

Тој вели дека не треба да се залажуваме и дека случајот со Христијан Пендиков е обид да се врати руското влијание во Македонија.

Борисов вели дека најдоброто нешто за Бугарија е членството на Македонија во ЕУ.

Шефот на бугарската дипломатија Николај Милков изјави дека Пендиков во моментов нема да се врати во Македонија поради заканите.

Бил претепан од три момчиња, а потоа бугарските власти го однеле на лекување во Софија. Пендиков е и секретар на бугарскиот клуб „Цар Борис Трети“ во Охрид.