Братот на малата Данка е вратен кај родителите! „Тој секој ден ја бара и ја повикува својата сестричка“


Тригодишниот Лазар, кој еден ден по убиството на неговата сестра Данка Илиќ (2) на 26 март, според проценката на Центарот за социјална работа во Бор, привремено бил сместен во згрижувачко семејство, вратен е кај неговата родителите Ивана и Милош Илиќ.

Како што дознава Informer.rs од извор близок до истрагата, мајката на убиената Данка Илиќ, по трагедијата што го снашла ова семејство, била подложена на психијатриско вештачење, со оглед на тоа што мајката била последната личност која била со детето на кобниот 26 март кога се случи монструозно убиство.


– Според проценките на специјалистите, кои разговарале со неа и ги извршиле потребните прегледи, мајката е целосно психички и психички здрава, што укажува дека не можела ништо лошо да му направи на своето двегодишно девојче. Затоа е вратен кај родителите, а малиот Лазар секојдневно ја бара и довикува сестра си по чие тело се уште се трага –
 неофицијално дознава Informer.rs.

Ова им го потврди соговорник од Бор, каде што живеат родителите на малата Данка.

– Во градот ги сретнав мајката со сино. Со нив биле нејзиниот сопруг и свекорот. Жената е во блажена состојба, мора да се грижи за себе и да се посвети на друго дете. Не им е лесно, не дај Боже никому да се случи ова. Ја познавам и баба Тања, мајката на Милош. Таа е жена под лекови бидејќи не може да го прифати тоа. Мислам дека никој не знае како ќе заврши се –  изјави Боранка.