Важно! Резултати од вонредниот надзор во ,,Рибникар” – Еве дали момчето-психопат било жртва на насилство!

0

По вонреден увид во ОУ „Владислав Рибникар“, било потврдено дека немало насилство од врсници врз момчето-психопат (13), соопшти Владата на Србија.

Имено, Центарот за социјална работа, Министерството за образование и Министерството за семејна грижа утврдиле дека во ова училиште немало насилство од врсници врз малолетно момче.

Потсетуваме, момче (13) на 3 мај изврши масовно убиство во ОУ „Владислав Рибникар“ кога уби девет ученици и училишен чувар.