ВАКА ЗРЕЛАТА ЖЕНА СЕ ОДНЕСУВА ВО ВРСКА; Таа никогаш не ги прави овие работи!

Што е тоа што една зрела жена не треба да очекува или прави во врска?

Ментално силните жени не го анализираат значењето зад секој збор или акција на друга личност. Нема смисла да се троши енергија на такви работи, бидејќи повеќето зборови немаат скриено значење.

Не очекуваат партнерот да ве исполни

Зрелите жени прво се комплетираат себеси, па дури потоа бараат некој кој би можел да им го подобри животот. Многу е важно жената да може и знае да ужива во сопственото друштво, да не очекува партнерот да ја исполни и да и даде значење, туку тоа да го најде во себе.

Не го спомнуваат минатото

Не враќајте години наназад во секоја расправија. Избегнувајте непотребно спомнување и влечење на минатото во расправија што нема никаква врска со тоа.

Тие не бараат примери во односите со другите луѓе

Зрелите жени се целосно посветени на себе и на својот партнер. Копирањето или фокусирањето на врските и врските на другите луѓе нема смисла, бидејќи секоја врска е различна.

Не го омаловажуваат партнерот

Постојаното договарање на партнерот за нешто поврзано со неговата личност е одраз на незрелост. Ако не можете да го прифатите со сите негови маани и доблести, можеби тој не е вистинската личност за вас.