‘Вајмарската тројка’ денес во посета на Собранието

Министрите од „Вајмарската тројка“ Ана Лирман, министерка за Европа на Сојузна Република Германија, Лоренс Бун, државна секретарка задолжена за Европа при Советот на министри на Француската Република и Шимон Шинковски вел Сенк, министер за европски прашања на Република Полска денес ќе бидат во посета на Собранието. 

Лирман, Бун и Шинковски вел Сенк ќе имаат средба со претседателот на Собранието Талат Џафери и со координаторите на Пратеничките групи.