ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ИСПРАЌА ВОЕНИ БРОДОВИ ВО ИЗРАЕЛ – Кралската морнарица ќе ги следи сите летови над Блискиот Исток

Велика Британија ќе испрати два брода на кралската морнарица во источниот Медитеран и ќе започне со надзорни летови над Израел, пренесуваат светските медиуми.

Според извештаите, целта е воена поддршка наменета за смирување на ситуацијата во Израел по бруталниот напад од терористите на Хамас кој започна во саботата на 7. октомври.