„ВЕРУВАЛЕ ИЛИ НЕ“ – Не е потребна возачка дозвола за овој автомобил!

Верувале или не…

Францускиот производител на автомобили Citroen предизвика мал пресврт во автомобилската компанија со својот целосно електричен автомобил.

Се вика Ами и се издава за само 22 долари дневно, има две седишта и е толку мал што не ти треба возачка дозвола.

Барем во Франција.

Има материјал во подот од 5,5 kWh и со него можете да поминете околу 70 km од целосно полнење, а максималната брзина му е околу 45 km/h, што навистина не е за пофалба.

Сепак, се чини дека е совршено за градот.