ВЕЌЕ 30 ГОДИНИ Е ВО БРАК СО ВАТЕРПОЛИСТ А ЈА ПОВРЗУВААТ СО ЧОЛИЧ! Малкумина знаат кое е ВИСТИНСКОТО ИМЕ на пејачката!

Една од најпознатите југословенски пејачки, Дорис Драговиќ , ја продолжи својата кариера во Хрватска по распадот на Југославија, иако нејзините песни се слушаа низ целиот регион.

Сепак, многумина сè уште не знаат дека нејзиното вистинско име е всушност Доротеа, а Дорис е само прекар кој подоцна стана уметничко име на оваа пејачка.

Инаку, Доротеа го нема Драговиќ како презиме повеќе од 30 години, поточно тоа се случи кога се омажи за ватерполистот Марио Будимир, во 1990 година.

И покрај тоа, Дорис својот приватен живот го држи подалеку од јавноста, а во една прилика истакна колку ја поддржува нејзиниот сопруг.

– Мојот сопруг е мојот ветер во грб. Секогаш ми е советник, има единствена интуиција и неизмерна љубов. Тој е авторитет во мојот живот токму затоа што ми дава, покрај бескрајната љубов, пријателство, совети и сила. Верувам дека тоа се волшебните состојки на секој брак кој сака да трае – изјавила Дорис.

И пред да стапне на лудиот камен, Дорис беше една од оние кон кои се свртеа сите мажи, па околу неа се плетеа приказни и шпекулации за тоа која точно била во врска. Во еден момент дури се шпекулираше дека е во врска со Здравко Чолиќ, кој подоцна во една прилика ја разјасни целата ситуација и како дошло до тие приказни.

Дорис и Здравко работеа заедно, а оваа убава пејачка дури се појави и во еден од неговите спотови, за песната „Можеш се, но едно не“, а потоа застанаа еден до друг на снимањето на хитот „За милиони години“, што исто така ги поттикна гласините.

-Тоа беше емисијата „Ти си во мојата крв“, која ја снимавме во Делиблатска пешчара и Нови Сад. Неодамна се запознавме на загрепската телевизија, а Дорис на шега ми рече: „Јас сум Рушка, се сеќаваш?“ Имено, таа беше Рушка во истоимениот спот.Тогаш пееше во групата „Море“ од Сплит. Беше многу привлечна, малку флертувавме, ми беше слатко. Жал ми е што повеќето од тој материјал е изгубен- изјави пејачката во една прилика за „Вечерње новости“.