ВИДЕО | Генерацијата Z се исмејува за начинот на кој некои ги носат очила за сонце

0

Генерација Z повторно ги исмева милениумците.

Според Гензерс, милениумците погрешно ги носат очилата за сонце. Една жена објави видео на TikTok во кое сподели како нејзината пријателка од генерација Z се потсмева на начинот на кој таа носи очила за сонце, што предизвика дебата

Џордан Харпер, медицинска сестра , се сончала на базен со пријателка, шегувајќи се дека поради тоа била „апсолутно малтретирана“ цел ден. „Начинот на кој ги носам моите очила за сонце не е доволно добар за овие луѓе“, се пошегува таа во клипот кој има 600.000 прегледи.

Видеото предизвика дебата

„Тоа е ПР кошмар“, инсистираше помладиот пријател. Харпер покажа дека ги носи очилата за сонце нагоре, а нејзината пријателка рече дека тие се „ заглавени во нејзиното лице“, а таа „изгледа како татко што носи визир“.

Очигледно, „правилниот“ начин на носење очила за сонце, според генерацијата Z, е пониско долж врвот на носот. Луѓето во коментарите имаа поделени мислења. 

„Ги носам на стар начин“, „Ги носам за практичност, а не за да изгледам убаво“, „Стариот начин затоа што сакам да дишам“, „Генерацијата Z најдобро знае“, „Вашите веѓи треба да се видат“, “Ги носиш како што сакаш“, се само дел од коментарите под објавата.