ВИДЕО | ‘НАДЕЖТА ПОСЛЕДНА УМИРА!’ – Неверојатна приказна: Овој човек 24 години ја чека својата сакана на автобуска постројка во Турција – погледнете!

Човек по име Окузчу, попознат како „вљубениот Еџевит“, 24 години секој ден ја чека својата изгубена љубов на автобуска постројка, која ја сретнал токму на ова место.

Нивната љубовна приказна се одвивала без проблеми додека не се случила „трагедија“. Во трогателна приказна која буди спомени од класични љубовни приказни, Еќевит Окузќу, жител на турски град на брегот на Црното Море, доаѓа на автобуската постројка веќе 24 години, надевајќи се на враќање на жената што ја сака.

Нивната љубовна приказна се одвивала без проблеми додека не се случила „трагедијата“, пишува Daily Sabah.

Му била дијагностицирана болест поради која постепено го губи видот, а и покрај бројните третмани, ниту еден од нив не се покажал успешен. За жал, жената што ја сака заминала за Истанбул и повеќе не се вратила.

Овој човек до ден денес се надева дека неговата сакана ќе се врати на ова место.

Човекот нема семејство, а преку ден може да се види на автобуската постројка, која локално е позната како „станица на вљубениот“.