ВИДЕО | “НЕ ПОВТОРНО…“ – погледнете го моментот од кои на Британците им застана здивот, а Камила се потсмеваше тајно

0

Додека милиони луѓе ширум светот денес го следеа крунисувањето на кралот Чарлс III, многумина останаа збунети и изненадени поради еден посебен момент. Се разбира, станува збор за потпишувањето на заклетвата за крунисување од страна на кралот во Вестминстерската опатија, во која тој влезе со неговата кралица-сопруга Камила.

Овој пат, за среќа, немаше премногу проблеми со пенкалото, па кралот само направи мало лице додека го претискаше капачето на пенкалото.

Неговата склоност кон пенкалото стана нешто како шега уште од смртта на кралицата Елизабета и неговото искачување на британскиот трон. Така минатиот септември во палатата „Св. Џејмс“ избезумено му гестикулираше на својот асистент да ја тргне футролата за молив од неговото биро што му пречеше да го потпише документот.

крал Чарлс III

Во октомври 2022 година, тој потпиша и книга во замокот „Royal Hillsborough“, кога извика: „О Боже, ставив погрешен датум“ пред да и го предаде фонтанското пенкало на неговата сопруга Камила. Таа потоа истакна дека тој претходно направил грешка во состанокот.