ВИСТИНАТА ЗА МИНАТОТО НА ЛЕПА БРЕНА Еве на што беше принудена пејачката поради една работа!

Пристигнувајќи во Белград да студира во 1979 година, таа успеа да најде работа која и обезбеди подобри услови за живот.

Пејачката Лепа Брена пред нејзината голема музичка кариера, за да обезбеди нормални услови за живот, работела како дадилка.

Со ова си обезбедила студии во Белград и стан кај Ташмајдан.

Нејзиното семејство се состоело од пет члена. Татко со плата на медицински техничар и мајка со повремена заработка како шивачка. Таа со својата работа му олесни на семејството и обезбеди дополнителна финансиска помош.

Пристигнувајќи во Белград да студира во 1979 година, таа успеа да најде работа која и обезбеди подобри услови за живот.

Брена преку оглас стапи во контакт со младата брачна двојка Цвета и Томислав на кои им требаше дадилка за нивната ќерка Ана. Таа тогаш имаше само неколку месеци.

Во замена за грижата за Ана, младиот пар му платил на Брени стан во Ташмајдан, како што пишувало. Излегува дека тоа бебе денес е Ана Стајдохар, пејачка и поранешна членка на групата „Тап 011“.

– Навистина не се сеќавам на тој период, бидејќи бев бебе. Она што го знам е она што го слушнав од моите родители. Тогаш Лепа Брена беше само Фахрета Јахиќ, таа живееше во мал стан што и го изнајмија моите родители, долу под Ташмајдан, во близина на пазарот Палилул. Инаку, таа работеше како бебиситерка и ме чуваше кога немаше никој. Набрзо нејзината кариера тргна во нагорна патека, а од тој период остана оваа симпатична анегдота. Исто така, може да се каже дека Брена некако ме предодреди да пуштам музика – изјави еднаш Ана Штајдохар за локалните медиуми.