Владо Георгиев е убеден дека Земјата е рамна плоча: Ова е доказ

Пејачот Владо Георгиев изгледа сериозно се уверил дека Земјата е рамна плоча. Тој на социјалната мрежа Х објави фотографија од морето за која вели дека ја зумирал 48 пати.

„Колку е заоблено, баш онака округло и тоа преку 48x зум“, напиша пејачката. Коментарите под објавата се смешни.

Георгиев не се шегуваше, потврди во една прилика при посетата на медиумите кога праша зошто авионите од Јапонија не летаат до Њујорк преку Тихиот Океан.