ВОЗДУШЕН НАДАР ВО ЗАПАДНА РУСИЈА: Министерството за одбрана објави дека се уништени украински беспилотни летала во близина на градот Брјанск

Русија синоќа уништи неколку украински беспилотни летала во пограничните области на западот на земјата.

Ова го соопштија официјални лица во Москва, наведувајќи дека нема информации за жртви.

Министерството за одбрана на Русија на Телеграм објави дека шест беспилотни летала биле соборени над територијата на западниот пограничен регион Брјанск.

Александар Богомаз, гувернерот на таа област, објави дека шест беспилотни летала биле уништени и над областа Унечки, недалеку од градот Брјанск.