Возот во Јапонија тргнал со 17 минути доцнење: Кога патниците ја слушнале причината, никој не се налутил

Не за џабе велат „точни како јапонскиот воз“.

Времето е толку почитувано во оваа земја што ако (по некое чудо) возот доцни неколку минути, патниците добиваат формално извинување.

Следната приказна раскажува за возот Шинкансен (булет воз) чие поаѓање доцнело 17 минути!

Од Централната железничка компанија соопштуваат дека возот од Нагоја стигнал во Токио и дека тргнувањето за Осака е привремено прекинато. Причината е повеќе од чудна.

На пример, персоналот забележал змија од 40 сантиметри како „лази“ на подот во еден од вагоните, пренесува upi.com.

Повеќе од 600 патници морале да бидат префрлени во друг воз откако Шинкансен бил исклучен од мрежата, а змијата подоцна била фатена.

Властите истражуваат како таа завршила во возот. „Тешко е да се замисли дека змија ќе влезе во вагон на една од станиците. Имаме правила кои забрануваат внесување на диви животни. И покрај ова, ние не го проверуваме багажот на патниците“, беше соопштено.