Во Германија најдени човечки отпечатоци стари 300.000 години

0

Германски научници открија човечки отпечатоци стари 300.000 години. Станува збор за праисториските „Луѓе од Хајделберг“, одамна исчезната човечка цивилизација, кој пред 300 илјадалетија живеел во планините Харц во денешна Германија.

Научниците веруваат дека овие совршено сочувани отпечатоци се најстарите досега пронајдени во Германија, пренесува „Скај њуз“ (Sky News).

Отпечатоци од стапала биле откриени на палеолитското наоѓалиште Шенинген на планината Харц, а биле пронајдени и животински отпечатоци.