,,Во ова лудо време бев духовно глув и нем!” Милан Станковиќ му се посвети на Бог, а говорите за верата го смируваат и му даваат сила! (ФОТО)

0

Милан Станковиќ се повлече од јавната сцена, а сè почесто мирот го наоѓа во манастирите каде што престојува.

Пејачот се посветил на религијата, па бил виден и на едно црковно предавање во Невесиње, каде седел во првиот ред со монасите.

Исто така, неговиот изглед е значително променет, сега најчесто носи темна облека, додека косата му е долга, а пуштил и брада.

– Милан беше во Невесиње во друштво на братот на неговата тетка, кој е монах. Не планира да се замонаши, но мирот го нашол во христијанските учења – изјави неодамна извор близок до пејачот.

Милан Станковиќ еднаш зборуваше за тоа што значи верата за него.

– Крстен сум уште како бебе. Господ ми даде големи дарови, а со тоа и големиот крст. Но, во лудилото на ова време, духовно слепи, глуви, неми и грешни, сите ние се одалечуваме од Бог и со задоцнување дознаваме дека без логосот Божји нема живот. На крајот, сè завршува со Господ, бидејќи сè настана преку него – изјави пејачот во една прилика.