“ВО ТУНЕЛИТЕ НА ХАМАС МОЖЕ ДА СЕ ДВИЖАТ И АВТОМОБИЛИ“ – Иран вети на светот дека ќе направи една работа кога ќе проработи Интернет врската во Појасот Газа

0

Должината на тунелите под Појасот Газа дозволува мотоцикли, па дури и автомобили да минуваат низ нив, а должината на подземните премини изградени од палестинското движење Хамас само на северот од енклавата достигнува 400 километри, тврди началникот на Генералштабот на вооружените сили на Иран, Мохамад Багери.

Само во северниот дел на Појасот Газа, припадниците на палестинскиот отпор Хамас изградија повеќе од 400 километри подземни тунели, а низ нив понекогаш поминуваат мотоцикли, па дури и автомобили. Едниот крај од овие премини е на израелска територија, а другиот во Појасот Газа. Палестинските борци се подготвени за израелска копнена операција, а последните денови ги видовме последиците од поразот на непријателот. Штом проработи интернетот во Аја, ќе можеме да видиме фотографии од запалени израелски тенкови и загинати војници“, изјави денес Мохамад Багери.