ВУЧИЌ:Во Младеновац извршен терористички напад! Негативецот повеќе нема да ја види светлината на денот

0

Претседателот Александар Вучиќ се обрати до јавноста по повод страшниот масакр кај Младеновац.

Српскиот претседател Александар Вучиќ на вонредна конференција соопшти дека во Младеновац се случил терористички напад.

Вучиќ рече дека отсега како форма на нови мерки полицајците ќе треба да добијат 1200 нови полицајци во следните 6 месеци.

– Ова се започнува веднаш и уште 1000 од нив ќе бидат во училиштата, за родителите да се чувствуваат безбедно. 

Како што додава, смета дека со ова ќе се намали и врсното насилство во училиштето.

– Другите мерки ќе не чинат 25 милиони евра повеќе, но ние ги најдовме парите за тоа. Донесовме значително дополнување на мерките што беа најавени вчера. Вечерашниот напад беше терористички, акт во кој нашите единици имаа задача да уапсат и неутрализираат терорист. Негативецот е уапсен и повеќе нема да ја види светлината на денот – изјави Вучиќ.

– Злобникот повеќе нема да ја гледа светлината на денот – рече Вучиќ