Голема грешка што ја прават многу сопственици на телефони! Може скапо да ве чини

Оставањето на полначот на телефонот вклучен, наводно, доведува до зголемена потрошувачка на енергија.

Компаниите на Мејер предупредуваат на некои негативни последици што може да произлезат од оставање на полначот во штекерот подолго време.

Опасност од пожар

Ризикот од пожар е една од најголемите опасности доколку го оставите полначот на телефонот приклучен. Прегревањето на полначот може да предизвика нешто да се запали, а тоа е особено опасно ако го оставите полначот вклучен преку ноќ, кога можеби нема да го забележите пожарот.

Високи сметки за струја

Високите сметки за електрична енергија  се уште една лоша страна на приклучувањето на полначот на телефонот. Полначот сè уште троши енергија, дури и ако телефонот не е поврзан со него.

Потрошувачка на енергија

Потрошувачката на енергија се зголемува кога полначот на телефонот е оставен во штекерот. Тоа значи дека целата таа потрошена енергија оди за загревање на домот, а воздухот е позагаден.