ГОРИ ЗГРАДАТА НА ГРАНИЧНАТА КОНТРОЛА НА ФСБ ВО РОСТОВ НА ДОН: Се запали вториот кат!

0

Пожар избувна во четвртокот во зградата на граничната контрола на Федералната служба за безбедност на Ростовската област во Ростов на Дон, единици на Министерството за вонредни ситуации пристигнаа на местото на настанот.

Единиците отидоа за Сиверс (20), соопшти прес-службата на регионалната главна управа на Министерството за вонредни состојби. Зградата на регионалниот граничен оддел на ФСБ се наоѓа на оваа адреса во Ростов-на-Дон.

Службите за итни случаи соопштија дека површината на пожарот е 880 метри квадратни.

„На територијата на граничниот оддел на ФСБ, избувна пожар на вториот кат од двокатна зграда од тули со површина од 880 метри квадратни.

Од градската управа соопштија дека нема опасност по животите на жителите од куќите кои се наоѓаат до запалената зграда.