Дадилката го украла бебето и избегала кај бившиот дечко, Јелена (36) од Крушевац наскоро ќе биде на суд

0

На 27 март е закажано судењето на дадилката Јелена Ј.(36) од Крушевац, која е обвинета за одземање на новороденче кое и е доверено во август минатата година.

На почетокот на ноември 2022 година, Основното јавно обвинителство Крушевац поднесе обвинителен акт против Јелена за кривично дело одземање малолетно лице.

Обвинетиот бил ангажиран да чува бебе старо 40 дена. Наместо да ја врати од паркот каде во договор со мајка и К.Б.(38) го однела новороденчето на првата прошетка, таа го однела бебето кај бившиот партнер во населбата Мудраковац.

Дадилката ја вработила мајката на детето, К.Б., преку Фејсбук групата „Маме од Крушевац“. Практично во исто време и во истиот простор, каде физички би престојувала мајката која одржувала приватни часови, со бебето би била и бебиситерка. К.Б. претходно за тој весник сведочеше дека дадилката и рекла дека веќе има искуство да ги чува децата на брат и сестра и дека по неколку часа дома се е во ред.

Полицијата брзо успеала да ја лоцира бебиситерката и да го пронајде детето по пријава на мајката. Во куќата на Д.С.(40) ги пронашле детето и Ј.Ј., како и семејството на нејзиниот поранешен партнер, кои изјавиле дека немаат никаква врска со немилиот настан.