ДАЛИ Е ДОБРО ИЛИ ОПАСНО ДА СЕ ПЕРЕ ДОЛНА ОБЛЕКА НА 60 СТЕПЕНИ: Одговорот ќе ве изненади

Според новите студии, перењето алишта на 60 степени е сосема непотребно.

Нема потреба да се перат алишта на 60 степени, само трошите струја.

Отсекогаш сме научиле да ги переме шарените и црните алишта на 40 степени, а белите и многу извалканите алишта на 60 степени. Сепак, се чини дека ова правило е веќе застарено.

Според новите студии, перењето алишта на 60 степени е сосема непотребно.

Првата причина е непотребното трошење енергија, а освен тоа, дури и тврдоглавите дамки може без проблем да се перат на 40 степени, особено ако користите модерни машини за перење, како и течни детергенти, кои ќе ги отстранат сите нечистотии.