Дали се сеќавате на овие работи од детството!? Беше некогаш, сега се претаскажува: Ова се легендарните производи од поранешна Југославија (ВИДЕО)

На социјалните мрежи малку по малку се појавуваат фотографии со легендарни производи од поранешна Југославија, кои и денес, децении подоцна, за многумина се спомени од детството.

Носталгија, ретро, ​​брендови

Без разлика дали е поради квалитетот, носталгијата или нешто друго, многу луѓе сепак ќе речат дека тогаш ги јаделе најдобрите чоколади, ги пиеле најдобрите сокови и ги носеле најудобните чевли…

За оние кои со задоволство се сеќаваат на тие времиња, ова е потсетување на некои од производите од поранешната држава кои се здобија со иконски статус.

На YouTube се појави видео кое предизвикува носталгија кај многу луѓе, а се однесува на производи од поранешна Југославија кои биле дел од нивното детство.

Беа изложени стари магнетофони, билети за игри, разни детски играчки, списанија и литература, цртани и сè што беше актуелно во тој период.