ДВЕ ГОДИНИ ОД СМРТТА НА ТОЗОВАЦ: Вдовицата на пејачот се појави на поменот – положи венец на гробот со посебна порака

Семејството и пријателите.

Денеска се навршуваат две години од смртта на легендарниот пејач Предраг Живковиќ Тозовац . Зад себе остави неутешно семејство и пријатели, но и безвременски хитови.

Медиумите во последните неколку дена се вртеа за борбата за наследството на легендарниот пејач од неговата вдовица и синовите, а се отвори и прашањето кој од нив ќе се појави на спомен-обележјето.

Блиските пријатели на семејството Живковиќ беа меѓу првите кои пристигнаа на панихидата, а набргу потоа и вдовицата на Емилија, Мима Живковиќ и некои колеги од шоуто.

Емилија се појави со огромен венец од цвеќе во рацете. Трогателна е пораката на венецот:

– Ти си нашата ѕвезда водилка – пишувало на венецот.

Да потсетиме, вонбрачните синови на Тозовец наводно ја тужат Емија за наследството. Како што се пишуваше, причината е што наследниците не можеле да се договорат кој што ќе добие од имотот по смртта на пејачката. Целата оваа постапка за имотот ја покренале вонбрачните синови на покојната пејачка, од кои едниот живее во Србија и се вика Светозар, а еден во Америка чиј идентитет не е познат. Двајцата наводно прво се обиделе да се договорат со вдовицата на пејачката, Емилија Мима Живковиќ, но таа преку својот адвокат им кажала дека не сака да преговара со него и дека за време на неговиот живот Тозовац склучил договор за издршка со неа. кој целиот имот и припаѓа по неговата смрт. Тоа наводно било пресвртницата кога синовите го започнале наследниот спор пред судот.