Движењето БЕСА: ДУИ гледа коалиција со прорускaта „Левица“, не се колебаме на патот кон ЕУ

 Нашата политичка визија како Движење БЕСА отсекогаш била прозападна и во ниту еден момент не сме биле збунети во текот на нашиот идеал. И во тешки моменти, интегративниот процес на државата ни беше приоритет, не поставување услови или пропаганда како што тоа постојано го прави ДУИ. Исто така, нашата иднина не зависи од ниту еден друг политички субјект, бидејќи нашата сила и извор се граѓаните на државата. Во овие 20 години ДУИ некогаш владееше со ВМРО, за кое Ахмети вели дека е против уставни измени, а некогаш со СДСМ.

Резултатот е познат, далеку сме од Европа бидејќи криминалот и корупцијата ги проголтаа државните институции, обвинителството, образованието и судовите. 20 години власт, 20 години неуспех, Ахмети и ДУИ мора да одговараат за ова, а не да кажуваат клевети и лаги за да го прикријат огнот и неуспесите во неговата партија.

Движењето БЕСА уште еднаш го потврдува својот став дека ќе ги поддржи уставните измени бидејќи патот на државата е кон ЕУ и никаде на друго место. Ние сме гласот на народот. ДУИ и „Левица“ проруски, добро е да се видат нивните коалиции во локалната власт.