ДЕНЕС ЗАПОЧНУВА РЕТРОГРАДНИОТ ПЛУТОН и ни носи ХАОС и проблеми: Овие ТРИ знаци се во најголема ОПАСНОСТ

0

Нè очекуваат промени и на личен и на колективен план. Научете како да ја искористите енергијата на Плутон.

Плутон е најсилната сила на доброто и лошото , тој е поврзан со крајности во чувствата, ставовите, однесувањето – депресија, фрустрација и огорченост, опсесивна желба за моќ поради несигурност и страв од загуба и најсуровите чинови за постигнување на сопствените цели. .  Владее со смртта, промените и транзицијата  и е една од  најозлогласените планети во астрологијата  – особено кога се движи ретроградно – едноставно затоа што е погрешно разбрана.

Од 1 мај до 10 октомври 2023 година нè очекува толку длабоко патување до центарот на нас самите. Веќе на 1 мај го започнува своето ретроградно патување во знакот Водолија каде ќе остане до 11 јуни кога ќе влезе во знакот Јарец.

Неговата задача во космосот е да ги исчисти и исфрли лошите и застарени работи, луѓе и околности од нашите животи. Тој има способност да го види она што ние не можеме, и е немилосрден во процесот на чистење.

Ретроградниот Плутон е познат по тоа што ги враќа старите ситуации, предизвици , па дури и можности на кои можете да им дадете нови можности ако така одлучите. Ќе почувствувате длабоко во душата што е добро, а што лошо за вас со чувствата што ќе ви дојдат кога ќе наидете на одредена ситуација. Ако нешто ви ја одзема моќта и прави да се чувствувате безвредно, болно или лошо, време е да се свртите на другата страна и да престанете да трошите енергија на тоа.

Ние сме најранливи под влијание на Плутон бидејќи тој се поврзува со нашата вистина, а тоа може да биде тешко за некои да го прифатат. Ова објаснува зошто Плутон владее и со манипулациите и измамите затоа што на некои луѓе им е толку тешко да се справат со реалноста што претпочитаат да носат маска. Повторно, интуицијата ќе ви покаже што е реално, а што лажно, а доколку нешто ни се лизне под радарот, Плутон ќе не заштити и ќе укаже на можна змија скриена во тревата.

Сепак, овој ретрограден Плутон најмногу ќе ги погоди овие три знаци:

Близнаци  – за време на ретроградниот период на Плутон, тие мора да ги избегнуваат сите напори и да не ја ризикуваат својата кариера. Дури и ако им се чини дека целта ги оправдува средствата.

Рак  – претставниците на овој знак ќе бидат еден вид магнет за несреќа. Ако е можно, избегнувајте возење барем на 1 мај

Вага  – ретроградниот Плутон ќе биде особено опасен за овој хороскопски знак. Вагите мора да научат да кажуваат „не“, во спротивно ќе се појават големи проблеми. Ослободете се од токсичните луѓе под мора!