„Детето од кадата“ не може да оди и да зборува: Психолошки профил на таткото од пеколот: Каков е тој човек го изгладнува своето дете и го држи заробено – Ова е одговорот

0

Доколку не добијат соодветна казна, гарантирано ќе го повторат делото, велат експертите

Урош Пашајлиќ (38) наводно со години ја држел во заробеништво својата осумгодишна ќерка во својот стан.

Девојчето било само во станот, времето го поминувала заклучена во бањата, а тој ја посетувал само повремено. Не добила можност да се дружи, не била однесена на лекар, ниту пак била запишана на училиште. Многумина се прашуваат каков човек би можел да му направи такво нешто на своето дете.

– Тоа е чист, класичен психопат. Човек кој на овој начин го малтретира своето дете не може да биде ништо друго освен психопат. Постојат различни видови на психопати – во политиката, науката, уметноста – но ова е класичен психопат во криминалот – објаснува соговорникот на Телеграф.

Напоменува дека кај таквите луѓе нема знаци на емпатија и затоа се способни да направат такво нешто.

– Тоа можат да го направат само две категории луѓе – ментално болни и психопати. Менталните пациенти не се кривично одговорни, а психопатите се целосно одговорни и треба да бидат казнети со најголема можна казна бидејќи се 100% повратници. Доколку не добијат соодветна казна, се гарантира дека ќе го повторат делото – додава тој.

Пашајлиќ е уапсен во стан во Карабурма, а во текот на истрагата за случајот се појавија нови детали.

– Девојката (8) живеела сама во тој стан, понекогаш доаѓал и ја посетувал. Таа живееше во бањата, заклучена. Клучот беше на надворешната страна на бравата. Кога отклучиле била пронајдена во кадата, облечена. Таа немала видливи повреди, но била во катастрофална состојба. Целиот стан беше полн со ѓубре – рече соговорникот од истрагата за овој случај.

Тој додаде дека жената (47) која му побегнала и на тој начин се спасила себеси и неговата ќерка, на полицијата и рекла дека детето го чува во станот што повремено го посетува.

– Во станицата дојде со видливи тешки повреди на лицето. Рекла дека Урош и го удрил носот и дека мислела дека и го скршил. Потоа изјавила дека дознала дека тој има ќерка која ја чува во стан во Мириево и дека само повремено ја посетува – раскажува соговорникот.