„Долу, долу главата!“: Погледнете го видеото од апсењето на косовските специјалци (ВИДЕО)

Сите тројца уапсени биле вооружени со автоматско оружје и со целосна воена опрем. Имале и GPS уреди, мапи и друга опрема.

На 14.06.2023 година, припадниците на српското МВР, Антитерористичката група на Специјалната полициска единица лоцирале и уапсиле тројца припадници на косовската полиција, Р.З.Б.С и М.Ш.

На снимката од апсењето можете да видите како српските полицајци ги приведуваат косовски специјалци со зборовите: „Долу главата, долу со главата“.

Брзата и ефикасна акција на српската полиција успешно го спречи обидот на косовската полиција да изврши инвазија на територијата на централна Србија за да се спроведе акција која по сите параметри е терористички акт со цел дополнително дестабилизација и ескалација на конфликтот насочен против Република Србија.

Полицијата ќе продолжи со понатамошната работа во соработка со надлежното обвинителство.