ДРАМАТИЧНИ СЦЕНИ – Големи турбуленции во небото: На летот за Лисабон повредени 10 патника, сцените ви ја заледуваат крвта! (видео)

0

Ако сте еден од оние луѓе кои го држат појасот врзан само за време на полетување и слетување на авионот, по ова видео ќе го држите појасот на вас и за време на летот.

Причината за ова е прилично едноставна…

Иако пилотите знаат низ какви временски услови летаат, тие често наидуваат на турбуленции. Во таквите моменти авионот може да падне за повеќе од 1.000 метри за време на летот.

Таквото насилно „нурнување“ обично резултира со сè што не е цврсто фиксирано да лета во сите правци, да удри на подот и на седиштата. Секако, тоа може да им се случи и на патниците кои не носат појас на нив, што може да резултира со сериозни повреди, а најлошо, може да има и смртни случаи.

Како изгледала внатрешноста на патничкиот авион на Angola Airline на летот DT652 од Луанда до Лисабон по силните турбуленции, погледнете во ова видео:

ВИДЕОТО ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ОВДЕ!

Инаку, турбуленциите во кои вчера налета овој патнички авион резултираше со повреди на дури десет патници.