ДРАМАТИЧНО! ДАЛМАЦИЈА ОТСЕЧЕНА ОД СВЕТОТ: Спасувачите на терен,завеаните патници заробени во возилата ги префрлаат на сигурно (ФОТО)

Поради хаотични временски услови затворени се сите патишта кон Далмација. Состојбата на патот е целосно хаотична, а прифатниот центар во Грачац е 100 отсто полн.

„Поради состојбата на патиштата поради зимско невреме, а по барање на полицијата на терен се припадници на станицата ХГСС-Задар со 4 службени возила.Пренесување на патници од возилото кое е заглавено на коловозот до Затон Обровацки е во тек“.

Бројни луѓе се целосно заглавени на патиштата. Од областа Лика-Сен пријавил дека во Госпиќ бил организиран дочек за патници.