Еве како ,,падна” таткото монструм: Се обиде да се сокрие, но еден детаљ го издаде! Вака успеале да го најдат (ФОТО)

0

Урош Пашајлиќ (38), кој вчера беше уапсен во Карабурма под сомнение дека со години ја чувал својата ќерка (8) како робинка во стан, во када, на Ѕвездара, бил лоциран на базни станици на мобилни телефони.

„Потрагата по него беше објавена на 24 март, тој беше уапсен 4 дена подоцна во Карабурма користејќи базни станици за мобилни телефони“, изјави извор од истрагата за овој случај.

Како што претходно соопшти обвинителството, Пашајлиќ е осомничен за сторени кривични дела семејно насилство, противправно лишување од слобода на невенчана сопруга, како и кривични дела запуштање и злоупотреба на малолетно лице и повреда на семејни обврски кон дете.

Во рок од 48 часа, осомничениот ќе ја изнесе својата одбрана пред обвинителот, по што ќе бидат преземени сите потребни доказни дејствија за утврдување на сите наведени кривични дела кои му се товарат на осомничениот. Обвинителството по рочиштето ќе ја информира јавноста за натамошниот тек на постапката.

Осумгодишното девојче кое беше пронајдено во стан на Ѕвездара е во тешка состојба, што е резултат на долго невнимание.

Случајот бил откриен кога Ивана Л. со видливи тешки повреди на лицето отишла во полициска станица и го пријавила сопругот Урош Пашајлиќ во полиција.

Таа потоа рекла и дека Пашајлиќ долго време ја чувал ќерка си како робинка, а полицијата го нашла детето во тешка состојба. „Таткото од пеколот“ е уапсен вчера во изнајмен стан во Карабурма.