Еве кои украси треба да ги ставите на елката за среќа и бериќет: За да привлечете љубов ви требаат овие украси (фото)

0

Новогодишната елка освен што го украсува просторот и носи позитивна енергија, се поврзува и со убави емоции. Кога ја украсувате новогодишната елка со вашето семејство, се поврзувате, правите нешто заедно исполнето со радост.

За да привлечете среќа во новата година, фенг шуи укажува на тоа дека ви требаат светло тиркизни, сини и зелени лампиони. Можете да го украсите и со силни светла за да привлече внимание во домот и да ја направи атмосферата во куќата што е можно попразнична, пренесува novosti.magazin.rs.

новогодишна елка

За да привлечете љубов, треба да закачите соодветни украси на елката. Може да бидат снежно-бели гулаби, мандарини, патки или нежни розови срца. Оние кои веќе ја нашле својата среќа треба да закачат неколку белешки на елката со желби и пораки на љубов и благодарност еден кон друг.

За да привлече пари во Новата година, фенг шуи ги истакнува боровите шишарки. Тие можат да бидат украсени со златен или сребрен сјај. За декорација се погодни и мали чоколадни медаљони во златна фолија.

Експертите за фенг шуи предлагаат да ја поставите елката во зависност од тоа што сакате и очекувате од следната година:

Исток (здравје и семејство), Југоисток (пари и изобилство), Југ (слава и углед), Север (кариера) Центар на домот (за прашања на срцето), Запад (креативност), Североисток (за доверба), Северозапад (за поврзување и комуникација), Југозапад ( за љубов).