Енцо нема да форсира преселба во Челзи, Бенфика му ветува на играчот два милиона евра за верност

Челзи ќе направи уште еден обид да го ангажира Енцо Фернандез. Според „Рекорд“, играчот од средниот ред нема да изнуди потег и ќе се фокусира на Бенфика бидејќи сфаќа дека има мали шанси за трансфер во Челзи.

Се известува и дека Бенфика е подготвена да му плати на играчот два милиони евра како бонус за лојалност.

Челзи се обиде да го ангажира Енцо Фернандез во јануари, но клубовите не можеа да се договорат за сумата за трансфер.

Односот на Енцо со Бенфика беше објавено дека се влоши откако играчот замина во Аргентина кон крајот на декември без дозвола на тренерот Роџер Шмит.