ЖЕЉКО САМАРЏИЌ ЗА БОЛЕСТА СО КОЈА СЕ СООЧИ! Пејачот се огласи: Претежно жените се разболуваат од тоа, но и мене ми се случи

Истакнатиот пејач Жељко Самарџиќ е многу витален и здрав, но се соочи и со здравствен проблем кој го има под контрола.

Жељко Самарџиќ  зборуваше за неговата борба со болеста, која го принуди радикално да го промени начинот на живот.

Станува збор за автоимуна болест на тироидната жлезда која предизвикува повремени проблеми. Штом почнав со редовна терапија, се беше во ред. Секое утро пијам по една таблета и тоа е тоа – започна пејачот и откри дека многу долго имал Хашимото, но дури подоцна го открил:

– Жените најмногу боледуваат од оваа болест, но мене ми се случи и се справувам со неа најдобро што знам. Подоцна дознав дека многу од моите пријатели имаат Хашимото синдром, а јас го имав долго време без да знам – изјави пејачот, а болеста на Жељко Самарџиќ му го промени начинот на живот.

– Од моментот кога ми се случи Хашимото, како да ми се сруши светот, не знаев што не е во ред со мене. Сега продолжив со нормален живот бидејќи редовно земам терапија. За три месеци одам на преглед и земам крв. Болеста ме промени од корен. Порано земав чашка ракија или повеќе вино, но сега не можам затоа што морам да ги заштитам гласните жици. Кога ми работи, се е во ред.

Како што вели, Жељко Самарџиќ случајно дознал дека има Хашимото.

– Оваа болест ја открив кога отидов на операција на симпатичкиот нерв за да не се потам, за по извесно време да дознаам дека се работи за Хашимото, намалена функција на тироидната жлезда – открил тогаш Жељко .

Пејачот додаде дека тој и неговиот сопруг живеат скромно од пензијата.

– Ја имам мојата пензија која ми е доволна. Јас и мојата сопруга Маја немаме некои посебни желби. Живееме скромен живот, но достоен за сите што живеат пристојно, што им го посакувам на сите. За жал, не сум единствениот што заработува од моите концерти. Има и инструменталисти, музичари, луѓе кои се занимаваат со осветлување, кабли… Ми причинува голема радост кога ќе им кажам за концерт, верувам дека вестите често ги радуваат повеќе од мене – објасни тој за тамошните медиуми