Жителите на Ѓорче Петров протестираат, не сакаат 30 згради и 4000 нови станови

Дел од жителите на општина Ѓорче Петрови денеска излегоа на протест, како револт за новиот државен урбанистички план со кој се предвидува изградба на 30 нови згради во општината и 4000 нови станови.

„Изградбата на овие објекти ќе донесе дополнителни проблеми во иднина. Затоа бараме прекин на градбата на зградите, а не за изградба на училиште и градинка во општината. Целосно ја поддржуваме изградбата на училиште и градинка“, порачаа учесниците на протестот.