Закана на Илон Маск: Си оди ако нешто не се смени

Илон Маск се закани дека ќе го напушти Diablo 4 откако се пожали на проблеми со балансирањето на класите. Тој планира да премине на друг натпревар.

Diablo 4 на Blizzard имаше карпест пат. Се најавуваше како фантастично оживување на серијата, но првата сезона од играта пропадна и играчите беа бесни на програмерите.

Втората сезона вдахна нов живот во играта и играчите беа среќни и се надеваа дека Diablo 4 конечно ќе биде она што се рекламираше. Меѓутоа, со третата сезона повторно почнаа да се појавуваат проблеми и поплаки од играчите.

Ова го вклучува Илон Маск, извршен директор на платформата X (Твитер), за кој е познато дека е обожавател на Diablo 4.

Како одговор на објавата на еден играч кој се пожали на моменталната рамнотежа во класата во Диабло 4, Маск го изрази своето незадоволство и фрустрација и се закани дека ќе ја напушти играта и ќе ја замени со нов наслов доколку работите не се променат.

„Изгледа бесмислено да се има други часови ако само една е воопшто конкурентна. Можеби ќе го пробам Destiny 2“, објави Маск на платформата X.

Маск е познат како активен гејмер и не би било изненадување да го видиме во стрелецот на Bungie.